Åbningstider
   • Mandag-onsdag i følge aftale
   • Torsdag 12-16
   • Fredag  11-16
   • Lørdag  11-15
   • Søndag 11-15
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon:20 47 88 20

Send os en e-mail

Om os

Strejf Fra Verden

V/ Jette Brøndum Pedersen

Trehøjevej 4

7600 Struer

CVR.: 2840 5448

Strejf Fra Verden er helt sin egen - det er en unik butik med klassisk og farverigt kunsthåndværk, brugskunst, tøj, tasker, tørklæder og smykker fra hele verden. Strejf Fra verden består både af fysisk- og en online netbutik. Den fysiske butik er skønt beliggende i de landlige omgivelser på Trehøjevej 4 - lige nord for Struer. Ca. 50 % af butikkens varer består egen import.

Konceptet bag Strejf Fra Verden

Det egentlige grundlaget for Strejf fra Verden blev skabt under flere rejser til Syd - og Mellemamerika, hvor mødet med den indianske del af befolkningen fik afgørende betydning. Det var indianernes kultur og værdigrundlag, deres umiddelbarhed og stolthed, deres trængte livsbetingelser og levekår, deres særegne og farverige klædedragter og deres evne til at fastholde deres livsstil og traditioner midt i en moderne verden, der fashinerede og rørte mig dybt.

Jeg tabte mit hjerte til indianerne og til deres fantastiske kunsthåndværk. Det er for mig især indianerne i Peru, Ecuador og Guatemala, som har fantastiske evner til at fremstille det smukkeste kunsthåndværk i alle de skønneste farver udfra traditioner og urgamle teknikker.

Jeg vil gerne støtte indianerne og medvirke til at bedre deres livsbetingelser, og for mig er det den bedste og mest respektfulde måde at støtte andre på ved at købe deres produkter og dermed betale for deres arbejdskraft.

Jeg startede firmaet i 2005, hvor jeg foretog min første egentlige indkøbsrejse. Jeg rejste rundt i gennem flere uger og købte ind hos indianske familieproducenter, for på den måde at lære dem at kende, deres produkter, deres håndværk og produktions betingelser.

Jeg forholder mig til fremstillingen af  de varer, jeg køber og tager afstand fra decideret børnearbejde - derfor forhandler jeg ingen varer produceret af børn, men jeg accepterer og respekterer at børn hjælper til og læres op i forældrenes håndværk.

I de første år solgte jeg det indianske kunsthåndværk på Torvet i Viborg, hvor jeg var 3. generation af torvehandlere - og de smukke ting var nemme at sælge her. Derved opstod ideen, at hvis jeg solgte mere, kunne jeg købe mere og dermed støtte mere og da det tog overhånd - sagde jeg mit arbejde op for at åbne butikken Strejf Fra Verden.

Jeg startede netbutik i 2009 og den fysiske butik i 2010. Sortimentet blev væsentlig udvidet i forbindelse med butikken, hvor det også kom til at indbefatte dansk kvalitetstøj og italiensk skind. Jeg erfarrede hurtigt, at jeg godt kunne drives virksomhed på landet, og derfor har jeg nu en butik, der bugner af flotte varer fra mange steder i verden - et varesortiment, som overvejende er unikt og hele tiden udvides og fornyes.

Jeg rejser fortsat selv ud i verden for at finde producenter, købe ind og udvælge de helt særlige smukke ting, som gør Strejf Fra Verden til en helt særlig butik. Jeg ønsker fortsat at støtte trængte befolkningsgrupper og betaler gerne en højere pris til producenterne, end de ellers ville have kunnet opnå. Jeg forhandler mange fairtrade varer elelr varer købt på fairtrade lignende vilkår. Dette er for mig: "Handel med hjerte og holdning" og det er kvalitet, bæredygtigt, produceret i naturmaterialer og med respekt for både mennesker og natur. 

Jeg ønsker at priserne skal være rimelige og fair både for dem, som  producerer varerne og for dem som køber.Jeg ønsker tillige at udvise respekt overfor alle og yde god service hele vejen rundt, så alle såvel producenter som kunder føler sig respekteret og ordentligt behandlet, når de handler hos Strejf Fra Verden.

Med venlig hilsen

Jette Brøndum Pedersen